SALE - ADDITIONAL 10% OFF WITH CODE EXTRA10
SALE - ADDITIONAL 10% OFF WITH CODE EXTRA10

Faq

WAAR KAN IK EEN BY1OAK GIFTCARD KOPEN

 • U kunt online een BY1OAK giftcard kopen. Giftcards zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de datum van aankoop. Online gekochte giftcards kunnen alleen gebruikt worden op by1oak.com. Bestel hier je BY1OAK giftcard; by1oak.com/product/giftcard/
 • U kunt ook een giftcard kopen in onze BY1OAK boetiek. Deze kaart kan alleen in onze boetiek worden gebruikt en is 12 maanden geldig, gerekend vanaf de datum van aankoop. Bekijk hier voor onze openingstijden; by1oak.com/boutique/

HOE ONTVANG IK MIJN GIFTCARD

 • Giftcards kunt u voor verschillende waarde verkrijgen. Ze zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de datum van aankoop. Wij sturen de giftcard in cadeauverpakking per post en u ontvangt een e-mail als de giftcard is verstuurd. U ontvangt een unieke code welke u later kunt gebruiken in onze online shop, bij het afrekenen. Bewaar de code op een veilige plek, want BY1OAK kan de code niet meer activeren nadat deze is gebruikt. Verloren of gestolen kaarten kunnen niet worden vervangen.

HOE WEET IK OF MIJN BESTELLING GOED IS VERWERKT

 • Als uw bestelling is verwerkt ontvangt u een orderbevestiging per e-mail. Als uw bestelling is verzonden, ontvangt u een verzendbevestiging per e-mail. Mocht u geen e-mail hebben ontvangen, controleer voor de zekerheid u ongewenste e-mail map en neem anders contact met ons op via WhatsApp of info@by1oak.com.

WAT MOET IK DOEN ALS IK EEN VERKEERD ADRES HEB OPGEGEVEN

 • Als uw adres niet compleet of niet correct is, neem dan zo snel mogelijk contact op met info@by1oak.com. Als u eenmaal een e-mail met verzendbevestiging heeft ontvangen kunnen we uw adres niet meer aanpassen. Zorg er daarom voor dat uw adresgegevens juist zijn ingevoerd voordat u de bestelling plaatst.

KAN IK MIJN GEPLAATSTE BESTELLING NOG AANPASSEN

 • Als uw bestelling eenmaal is afgerond kunnen we de bestelling niet meer aanpassen. U kunt alleen uw bestelling nog annuleren voordat het pakket is verzonden.

WAT KAN IK DOEN ALS EEN ITEM UITVERKOCHT IS

 • Alle BY1OAK artikelen zijn handgemaakt, dus de beschikbare voorraad varieert per product. Als het artikel waarin u bent geïnteresseerd niet meer leverbaar is, klik dan op de wachtlijst op de productpagina en voer uw e-mailadres in, zodat u op de lijst staat en een e-mail ontvangt als het artikel weer op voorraad is. U kunt ook een bericht / e-mail sturen via Whatsapp of info@by1oak.com voor meer informatie.

WAAR KAN IK MIJN GIFTCARD OF KORTINGSCODE GEBRUIKEN

 • U kunt uw giftcard en kortingscode toevoegen bij het afronden van je bestelling bij de pagina 'Your cart'.

KAN IK SALE ARTIKELEN RETOURNEREN

 • Artikelen die tijdens de sale zijn gekocht kunnen alleen geruild worden voor een ander item binnen 7 dagen na ontvangst van uw bestelling. Sale items kunnen niet worden geretourneerd.

BINNEN WELKE TERMIJN KAN IK MIJN PRODUCT RUILEN OF RETOUR ZENDEN

 • BY1OAK accepteert omruilingen/retourzendingen in originele staat binnen 14 dagen na ontvangst van uw bestelling. Geretourneerde producten worden alleen geaccepteerd als ze in het originele BY1OAK doosje of zakje worden geretourneerd, ongedragen zijn en in dezelfde conditie terugkeren. Bij ruilen en retourneren vindt u meer informatie. Het retourneren van je bestelling is op eigen verantwoordelijkheid.

HOE KAN IK MIJN PRODUCT RUILEN OF RETOURNEREN

 • U kan uw bestelling binnen 14 dagen na ontvangst ruilen of retourneren. De kosten voor het retourneren van een bestelling zijn voor de klant.

Volg onderstaande procedure als u een bestelling wilt retourneren / ruilen.

1. Meld u omruiling / retour aan via info@by1oak.com.
2. Zorg ervoor dat u de ongedragen sieraden veilig en in de originele BY1OAK box of zakje verpakt. Deze dient retour te worden gestuurd in de originele verzendverpakking of een andere stevige verzenddoos samen met je naam en ordernummer.
3. Retourneer het item naar:
BY1OAK
Prinsengracht 136-O
1015EB Amsterdam
The Netherlands

Je retour of ruilingen mag u ook langs brengen in onze showroom. De showroom is elke vrijdag en zateradg geopend van 11:00 – 18:00 en van maandag tot en met donderdag op afspraak. U kunt het pakketje ook door de 'gouden' brievenbus werpen bij nummer 136-O.

4. Na ontvangst van je retour / omruiling ontvang je binnen 2 werkdagen een bevestiging per email. Het retourneren van je bestelling is op eigen verantwoordelijkheid.

Let op!

 • Geretourneerde producten worden alleen geaccepteerd als ze in het originele BY1OAK doosje of zakje worden geretourneerd en niet zijn gedragen. Verpak het sieraad op dezelfde manier zoals u het heeft ontvangen om schade te voorkomen. We accepteren alleen sieraden die in de originele staat worden geretourneerd.
 • BY1OAK behoudt zich het recht voor om retour gezonden sieraden te weigeren als ze niet voldoen aan de hierboven genoemde voorwaarden. Als uw retour gezonden product niet aan de voorwaarden voldoet, wordt het aan u teruggestuurd. De verzendkosten zijn voor uw rekening en u ontvangt uw aankoopbedrag niet retour. We waarderen uw begrip.

KAN IK EEN PRODUCT RUILEN VOOR EEN ANDERE MAAT OF EEN ANDER PRODUCT

 • ITEM RUILEN BINNEN NEDERLAND: Als u een sieraad wilt ruilen voor een andere maat of een ander product, neem dan contact op via info@by1oak.com voor meer informatie. Let op, een vervangend product kan alleen naar hetzelfde verzendadres worden opgestuurd.
 • ITEM RUILEN BUITEN NEDERLAND: Bestellingen die zijn gestuurd naar een adres buiten Nederland kunnen niet worden geruild. U kunt uw bestelling terugsturen en online een nieuwe bestelling plaatsen. Om een product te retourneren, kijkt u voor meer informatie bij retourneren.

WAT IS DE PROCEDURE VOOR RUIL EN RETOUR ZENDINGEN

 • U ontvangt een e-mail binnen 2 werkdagen nadat we uw pakket hebben ontvangen. We vervangen de te ruilen producten zo snel mogelijk. Retourzendingen worden terugbetaald binnen 14 dagen nadat we uw pakket hebben ontvangen . Wij zullen dit bedrag overmaken naar de rekening waarmee de betaling is gedaan.

NAAR WELK ADRES KAN IK MIJN PAKKET RETOUR STUREN

 • U kunt uw pakket naar onderstaand adres sturen. Gelieve de factuur met hierop je naam + ordernummer toevoegen aan het pakket. De kosten voor het retourenen van een bestelling zijn voor de klant.

BY1OAK Atelier
Prinsengracht 136-O
1015EB Amsterdam
The Netherlands

 • U kunt uw omruiling of retour ook langs brengen in onze BY1OAK boetiek. De boetiek is elke vrijdag en zaterdag geopend van 12:00 – 18:00 uur en van maandag tot en met donderdag op afspraak. Of werp het pakketje in de brievenbus bij nummer 136-O (een goudkleurige brievenbus in de deur). Het retourneren van je bestelling is op eigen verantwoordelijkheid.

KAN IK MIJN PAKKET TERUGBRENGEN BIJ DE BY1OAK BOETIEK

 • Ja, dat kan! De boetiek is elke vrijdag en zaterdag geopend van 11:00 – 18:00 uur en van maandag tot en met donderdag op afspraak. Of werp het in de brievenbus bij nummer 136-O (een goudkleurige brievenbus in de witte deur).

WAT IS HET RETOURBELEID BUITEN NEDERLAND

 • Bestellingen geplaatst met een afleveradres buiten Nederland kunnen binnen 14 dagen na ontvangst van uw bestelling worden geretourneerd. Voor internationale retourzendingen vergoed BY1OAK geen importheffingen of belastingen die bij het verzenden of retourneren verschuldigd zijn. Hier vindt u meer informatie over het retourneren van uw pakket.

HEBBEN JULLIE OOK VERKOOPPUNTEN

De sieraden van BY1OAK worden met de hand gemaakt, hierdoor werken wij samen met een klein aantal  geselecteerde boetieks in het binnen en buitenland. Stockist BY1OAK

Wanneer is jullie boetiek geopend

Elke vrijdag en zaterdag zijn wij geopend van 11:00 - 18:00. Van maandag t/m donderdag is de boutique alleen op afspraak geopend. De afspraak kan ingepland worden via WhatsApp of info@by1oak.com | +31 (0)20 261 8944 (bereikbaar ma - vrij (9:30 - 18:00)

Adres:
BY1OAK
Prinsengracht 136-O
1015EB Amsterdam

HOE LANG DUURT HET VOORDAT MIJN BESTELLING BINNEN IS

 • Alle sieraden van BY1OAK zijn handgemaakt. We doen ons best om uw bestelling zo snel mogelijk te verzenden. Bestellingen die voor 16.00 uur zijn geplaatst worden binnen twee werkdagen verzonden gerekend vanaf de eerste werkdag die volgt op uw order. Tijdens weekenden en nationale feestdagen worden geen orders verwerkt. Heeft u uw order eerder nodig, neem dan contact met ons op via WhatsApp of info@by1oak.com voor de mogelijkheden.

HOE KAN IK MIJN BESTELLING VOLGEN

 • Als uw bestelling is verwerkt, ontvangt u een orderbevestiging per e-mail. Binnen 2 werkdagen nadat uw bestelling is verzonden, ontvangt u, per e-mail een verzendbevestiging met een track & trace code om uw bestelling te volgen. Bestellingen met een bestelwaarde onder de €29,95 waar is gekozen voor brievenbuspost €2.95 ontvangen geen track & trace code.

BETAAL IK IMPORTHEFFING BIJ INTERNATIONALE VERZENDING

 • Internationale zendingen zijn exclusief invoerrechten en -heffingen of belastingen die van toepassing zijn op de verzending. Klanten zijn zelf verantwoordelijk voor de betaling van douanekosten, invoerrechten en -heffingen. We adviseren internationale klanten om te informeren naar van toepassing zijnde invoerrechten en belastingen voor de aankoop.

VANUIT WAAR WORDEN DE BESTELLING VERZONDEN

 • Alle bestelling worden verzonden vanaf ons BY1OAK Atelier in Amsterdam.

MOET IK TEKENEN VOOR MIJN BESTELLING

 • Als uw bestelling meer dan €149,95 waard is of u kiest voor 'Aangetekend verzenden', dan moet u tekenen voor uw pakket. Bij een bestelling vanaf € 29,95 tot € 149,95 ontvangt u een ‘track and trace’ code en hoeft u niet te tekenen voor het pakket.

IN WAT VOOR VERPAKKING ONTVANG IK MIJN BESTELLING

 • Dit hangt af van de producten en de bestelwaarde van u bestelling. De meeste bestellingen binnen Nederland worden verpakt in een brievenbus doosje. Als het aankoop bedrag van de bestelling binnen Nederland €120 of meer is, ontvangt u de bestelling in een grotere verzenddoos. De verzendverpakkingen verschillen per land, als u zeker wilt weten hoe we uw aankoop verpakken, neem dan contact met ons op via Whatsapp of info@by1oak.com.

MIJN ‘TRACK AND TRACE’ GEEFT AAN DAT MIJN BESTELLING IS GELEVERD, MAAR IK HEB NIETS ONTVANGEN

 • In de meeste gevallen is uw pakket geleverd. Wilt u eerst navragen bij de buren of bij de receptie voordat u onze klantenservice benadert. Soms is uw ‘track and trace’ code niet recent, wij stellen het op prijs als u twee werkdagen wilt wachten voordat u contact opneemt met onze klantenservice, omdat de bestelling vaak toch wordt geleverd.

WAT ZIJN DE VERZENDKOSTEN

VERZENDEN JULLIE WERELDWIJD

 • Ja, we verzenden wereldwijd!

Internationale verzendkosten zijn exclusief invoerrechten en -heffingen of belastingen die van toepassing is op de verzending. Klanten zijn zelf verantwoordelijk voor de betaling van douanekosten, invoerrechten en -heffingen. We adviseren internationale klanten om te informeren naar van toepassing zijnde invoerrechten en belastingen voor de aankoop.

WAT IS DE LEVERTIJD VAN DE KOERIER

 • Nederland: Normaal gesproken duurt het 1 werkdag om uw pakket te leveren via PostNL binnen Nederland. BY1OAK is niet verantwoordelijk voor eventuele vertragingen.
 • Europa: 2 - 7 werkdagen. Dit verschilt per land, neem voor meer informatie contact op met onze klantenservice via info@by1oak.com.
 • Internationaal: 5 - 10 werkdagen.Dit verschilt per land, neem voor meer informatie contact op met onze klantenservice via info@by1oak.com.

WELKE BETAALMETHODES ACCEPTEREN JULLIE

 • Alle betalingen die op by1oak.com worden gedaan zijn beveiligd. Alle transacties zijn in euro en we accepteren de volgende betaalmethodes: iDEAL, PayPal, Bancontact, Creditcard betaling via MasterCard, Visa of American Express. Het is ook mogelijk per overboeking een betaling naar ons over te maken, neem contact op met ons via WhatsApp of info@by1oak.com voor meer informatie.

WAT MOET IK DOEN ALS IK EEN BESCHADIGD SIERAAD ONTVANG

 • Alle sieraden van BY1OAK zijn handgemaakt. Dit betekent dat elk item uniek is en daarom kan verschillen in kleur, vorm en maat. Alle sieraden worden gecontroleerd voordat ze worden verzonden. Mocht u toch een defect product ontvangen, repareren wij het graag, of we vervangen het voor een nieuw product. Neem binnen 14 dagen contact met ons op via WhatsApp of info@by1oak.com.

WAT MOET IK DOEN ALS MIJN SIERAAD BESCHADIGD OF STUK IS

 • Productiefouten worden per product beoordeeld op vertoon van een geldig aankoopbewijs van BY1OAK of van 1 van onze geautoriseerde verkooppunten. Gebreken die binnen de eerste 6 maanden na aankoop aan ons worden getoond worden zo snel mogelijk bekeken en beoordeeld. Na 6 maanden kijkt BY1OAK of het defect gerepareerd kan worden en of er kosten aan zijn verbonden.
  Neem contact met ons op via info@by1oak.com en voeg de volgende informatie toe:

  • uw orderbevestiging
  • uw volledige naam en adres
  • een foto met bewijs van het defect samen met een korte omschrijving

   Denk eraan dat slijtage door normaal gebruik niet wordt gezien als een defect. BY1OAK sieraden zijn van nature fijn van structuur en moeten daarom met zorg worden behandeld, zoals is beschreven in de Behandelinstructies en Productinformatie. Per geval kan een reparatie startkosten met zich meebrengen. Deze kosten worden via e-mail bij u in rekening gebracht en met de reparatie wordt pas begonnen op het moment dat de betaling is ontvangen. Neem via info@by1oak.com contact op met met onze klantenservice, voor meer informatie.

   

WAAR WORDEN BY1OAK SIERADEN GEMAAKT

 • Alle BY1OAK sieraden zijn ontworpen in Amsterdam en worden handgemaakt in onze fabriek op Bali en in ons atelier in Amsterdam. We gebruiken de beste en zorgvuldig geselecteerde materialen, edelstenen en parels.

WAT BETEKENT BY1OAK

 • BY1OAK staat voor ‘one of a kind’ sieraden.

WAT BETEKENT 925 STERLING ZILVER EN DOUBLÉ

 • 925 STERLING ZILVER: Sterling zilver is een mix van 92,5% zilver en 7,5% koper.
 • DOUBLÉ / 14k gold plated: Een 14k goud laagje over sterling zilver. BY1OAK laat de sieraden met een extra dikke laag 14k goud platen.

KAN IK MIJN SIERADEN PERSONALISEREN

 • Sommige BY1OAK sieraden kunnen worden gepersonaliseerd door een eigen letter, maat van de armband, enkelband of ketting, verschillende bedel of kleur edelsteen. Alle letters worden er met de hand in gestanst, hierdoor ziet u altijd een lichte print op de achterkant van de munt. Voor gepersonaliseerde sieraden, stuurt u een bericht via WhatsApp of info@by1oak.com. Het maken van een gepersonaliseerd item kan een paar dagen langer duren.

WAAROM VERKOOPT BY1OAK DE OORBELLEN PER STUK

 • Door oorbellen per stuk te verkopen, laten wij zien dat onze visie is om oorbellen te mixen en matchen zodat een de combinatie van de oorbellen uniek is voor u.

HOE VERZORG IK MIJN BY1OAK SIERADEN

925 STERLING ZILVER

 • Je zilveren sieraden kunnen donkerder worden tijdens het dragen. 925 sterling zilver sieraden oxideren op een natuurlijke manier met lucht en vochtigheid. Je kunt de sieraden schoonmaken met een zilverpoetsdoek, deze verwijdert de oxidatie en maakt je sieraad weer glanzend schoon. Als je de sieraden niet draagt, bewaar ze in een gesloten sieradenbox of zakje.

 

DOUBLÉ (14K GOLD PLATED)

 • De gouden (doublé) sieraden worden verguld met een extra dikke laag 14k goud. We raden aan om je sieraden tijdens het slapen, douche, zwemmen, sporten etc. af te doen. Vermijd ook contact met parfum en make-up. Het laagje 14k goud kan na verloop van tijd slijten. De mate waarin dit slijt hangt af van de manier waarop de sieraden behandeld worden. Als je de sieraden niet draagt, bewaar ze in een gesloten sieradenbox of zakje.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN HET AANMAKEN VAN EEN ACCOUNT

Een persoonlijk account maakt het kopen van BY1OAK sieraden heel gemakkelijk

 • Uw persoonlijke gegevens worden per order opgehaald
 • U kunt uw status controleren
 • U kunt een wishlist maken, welke bewaard wordt voor een volgende keer
 • U ontvangt exclusieve aanbiedingen
 • De geschiedenis van uw bestelling wordt bewaard en u kunt op elk gewenst moment uw facturen downloaden.

WAAR KAN IK MIJ AANMELDEN VOOR DE BY1OAK NIEUWSBRIEF

 • U kunt zich inschrijven voor de BY1OAK nieuwsbrief links onderaan elke pagina. U ontvangt periodieke updates over nieuwe items, events, restocks en speciale aanbiedingen. U kunt zich op elk moment uitschrijven door “uitschrijven” te selecteren onderaan elke nieuwsbrief of in je account onder het kopje 'nieuwsbrief'.

Delivery

NL: Alle items zijn handgemaakt, houd rekening met 1-2 werkdagen voor productie voordat we je bestelling kunnen versturen.

We doen ons best om je bestelling zo snel mogelijk te versturen. Bestellingen geplaatst voor 15:00 worden binnen 1-2 werkdagen verstuurd. Uitgezonderd van weekenden en feestdagen. Als je jouw bestelling voor een bepaalde datum wilt ontvangen, contact ons via info@by1oak.com voor de mogelijkheden.

 

EN: All items are handmade, please note that the production of your order takes up to 1-2 business days after which we’ll ship your order.

We try our best to ship your order as soon as possible. Orders placed before 15.00 will be sent within 1-2 business days. Excluding weekends and holidays. If you would like to receive your order before a specific date, please contact us via info@by1oak.com for the possibilities.

Verzendopties:

NL: Als je bestelling is verwerkt, ontvang je per e-mail een orderbevestiging. Zodra je bestelling ons atelier heeft verlaten, ontvang je een verzendbevestiging per e-mail met een track en trace code.
Let op: als je hebt gekozen voor brievenbuspost ontvang je geen track and trace.

EN: Once your order has been processed, you’ll receive an order confirmation via e-mail. As soon as your order has left our atelier, you’ll receive a shipping confirmation via e-mail with a link to track your order.

Returns

NL: Je kan je bestelling binnen 14 dagen na ontvangst ruilen of retourneren. De kosten voor het terugsturen van een bestelling zijn voor de klant.

Volg onderstaande procedure als je een bestelling wilt retourneren / ruilen.

1. Meld je retour / omruiling aan via info@by1oak.com.
2. Zorg ervoor dat je de ongedragen sieraden veilig en in de originele BY1OAK box of zakje verpakt. Deze dient retour te worden gestuurd in de originele verzendverpakking of een andere stevige verzenddoos. Gelieve de factuur met hierop je naam + ordernummer toevoegen aan het pakket.
3. Retourneer het item naar:
BY1OAK
Prinsengracht 136-O
1015EB Amsterdam
The Netherlands

Je retour of ruilingen mag je ook langs brengen in onze showroom. De showroom is elke vrijdag en zaterdag geopend van 10:00 – 18:00. Op andere dagen kan je het pakketje door de brievenbus gooien bij nummer 136-O (gouden brievenbus in de witte deurtjes).

4. Na ontvangst van je retour / omruiling ontvang je binnen 1-2 werkdagen een bevestiging per email.

Het retourneren van je bestelling is op eigen verantwoordelijkheid.

Restitutie vindt plaats binnen 14 dagen na ontvangst en controle. Wij zullen dit bedrag overmaken naar de rekening waarmee de betaling is gedaan.

 

EN: You can exchange or return your order within 14 days of receiving your order. The shipping costs for returning an order are for the customer.

Follow the next steps if you would like to make an exchange or return.

1. Inform us about your return / exchange via info@by1oak.com.
2. Make sure that the jewelry is unworn and properly packed in the original BY1OAK box or pouch. You can send it back in the original transport packaging or different sturdy packaging. Please add the invoice with your name + invoice number to the package.
3. Send the package back to:
BY1OAK
Prinsengracht 136-O
1015EB Amsterdam
The Netherlands

You can also stop by our showroom. Our showroom is open every Friday and Saturday from 10:00 – 18:00. On other days you can leave the package in our letterbox at number 136-O (golden letterbox in the white doors).

4. After receiving your return / exchange you’ll receive a confirmation within 1-2 working days via e-mail.

Responsibility for the return is yours until the parcel reaches us.

We’ll process your refund by the same method you used to pay within 14 days after your return has arrived in our atelier.

Join waitlist We will inform you when the product is back in stock. Just leave your email address below.
Email Quantity We won't share your address with anybody else.